luni, 16 august 2010

Gabi aka Bomboana - Lumberjack theme shooting





















Model: Gabi
Makeup: Rocsana Gugonea
Photo: Radu Fugarescu
Theme: Lumberjack
Location: Ramnicu Sarat nearby woods
Date: July 2010

12 comentarii:

  1. iupiiiiiiiiiiiiiii:X euuu sunt:D

    RăspundețiȘtergere
  2. fata asta n-a inteles ca nu mai suntem pe vremea hi5. mai usor cu atatea emoticoane si atat entuziasm. iti comentezi singura pozele. ha ha

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim 1
    Hai mai ce ai cu ea, nu poate fi bucuroasa ca au iesit bine?

    RăspundețiȘtergere
  4. incearca sa tragi mai strans , sa nu mai lasi atat spatiu de-asupra capului , sa nu mai incadrezi pe mijloc ( incearca sa cauti unul din cele 4 puncte de forta ) ... in rest par ok ( in cazul in care tenul e facut la modul clasic si nu e aplicat vreun filtru gen portraiture ). Iar acum sa o iau cu PRIMA : se vede putina burtica si e aplecata cam mult pe spate, as fi preferat sa aiba o privire putin pierduta care sa nu fie perpendiculara pe lentila , as fi tras mai strans ca sa o scot mai mult pe ea in evidenta si probabil nu as fi tras in zona aia de highlight ca sa evit conturul ala de pe picior care e destul de aproape de arsura. in materie de prelucrare as fi desaturat putin si as fi intarit culorile fiecare in parte, eventual as fi creat o raza de lumina cumva care sa justifice conturul de highlight de pe picior sau as fi dat un contur cu un blitz din spate si as fi creat o serie de raza care sa intre prin spatiile aflate intre crengile din padurea de pe fundal in ideea de a da putin dinamism si dramatism pozei. A DOUA : exista o creanga care ii trece prin cap, care mare aglomeratie la piciorul din stanga jos - si iarba, si lama de topor, si gheata ... cam multe in acelasi loc,si per total e o poza statica, centrata care bate putin in fashion dar fara prea multa viata in ea ca sa o poti incadra la alt gen in ideea ca nu prea vad cum ar intra in poveste decat poate ca un moment ion care ea se odihneste.in materie de prelucrare - aceeasi dasaturare si contrastare a tenului , aceleasi culori intarite, un mic crop pentru ca iar e mult loc stanga dreapta care nu isi are rostul pentru ca e simplu si chior , as fi pus un cer acolo unde cerul este ars si as fi fortat putin highlight-urile de pe drum si de pe ea pentru ca ai tras intr-o zona de umbra completa si daca e sa o iau de la alb absolut la negru absolut poza asta e undeva la gri - nu iese nimic la inaintare si umbra nici lumina - forteaza putin contrastul. A TREIA : asta e incadrata cat de cat bine cu toate ca ochiul parca ar fi cerut sa vada cat de cat ce taie drujba aia dar , tot nu imi explic de ce cadrul e asa larg pentru ca padurea nu iti ofera ceva extraordinar nici in materie de raze de lumina nici in materie de culori ori vad o tona de padure si un punct mic rosu care e fata...- trage mai strans si focalizeaza pe ce vrei sa scoti in evidenta. ca prelucrare cam acelasi lucru ca pana acum in afara de contrastatul excesiv pt ca aici deja poza are viata in materie de lumina si umbra- poate ca din nou as fi creat niste raze iesind din crengile alea sa ii dau un rost si amalgamului de padure din fundal.

    RăspundețiȘtergere
  5. A PATRA: desi ideea de frame in frame e f folosita si da chiar un efect placut aici mi se pare ca a cam inghesuit-o copacul ala proabil si pentru faptul ca varful drjbei iti da impresia ca vrea sa iasa din cadru sau copacul in sine e prea in umbra si e mai inchis decat ea si zona in care se afla ea...in rest am impresia ca are un picior ingropat ceea ce ma face sa ma intreb unde se termina piciorul ala - e ca regula cu : nu taia pe incheietura ca da impresia de infinit - chiar nu inteleg de ce ai ales sa il ascunzi, daca erau crengi care sa para taiate intelegeam dar are iarba aia o forma de zici ca tipa are tultina si radacini in pamant.iar la prelucrare m-as fi dus undeva spre horror movie cu asta - ceva gen ceata pe jos , raze de lumina , color cast imbinat intre albastru inchis si maro deschis sa dea putin impresia de film(movie nu film de aparat) iar pe tulpina aia de copac as fi improvizat niste zgaieturi de drujba ca feelingul pe care avea sa il dea poza sa fie mai violent si avand in vedere ca are lumina in ochi as fi exagerat-o putin in directia efectului pe care il au ochii de pisica pe timp de noapte.la CINCI si SASE nu imi plac pozitiile in una sta putin cocosata si in ambele se strica proportiile corpului ba la picioare ba in sus si iar nu inteleg de ce in toate pozele urmareste lentila cu privirea - chestia asta strica farmecul povestii e ca si cum in film toti actorii s-ar uita la camera direct ca sa intelegi ce vreau sa spun. in SAPTE SI OPT incep sa vad ceva care chiar sa imi placa in materie de pozitie , incadrare , feeling , regie etc. tot ce pot sa spun este atentie la umbre ca sunt cam pronuntate si dau spre negru absolut(lipsa detalii), la 7 crop in partea de sus ca e prea mult loc liber , la 8 putin crop si sus si jos - egal , si as fi mers ori cu un cer de furtuna cu un color cast albastru-gri desaturat ori cu un cer rosiatic de apus automat creand color cast si pe restul pozei.NOUA e ok poate putin mai stransa si erau bune niste lumini mai multe pentru ca deja incepeai sa pierzi lumina si la cum vad acolo e vorba de unul maxim 2 speedlighturi care nu aveau cum sa acopere atat spatiu iar in ZECE - nu inteleg de ce ai lasat atat spatiu gol sus si ai ales sa tai cotul jos si nodul de la camasa care cumva isi aveau locul in poza.... nu sunt un mare fan al pozitiei dar ar fi mers scos ceva din ea daca nu taiai si daca te miscai putin pentru ca in spatiul care se afla intre cap si umvar creste un mare copac care te face sa crezi ca i-a crescut capul ei pe umarul drept si nu intre umeri cum e normal la oameni :) oricum ideea este ca strica proportiile copacul ala pentru ca e un volum mai mare si mai impunator decat subiectul principal al fotografiei si o face sa para un mic frankenstein cocosat...

    RăspundețiȘtergere
  6. PER TOTAL - nu mi se pare dezastruos ce a iesit doar ca trebuie sa acorzi putin mai mult timp detaliilor atunci in timp real cand tragi, iar modelul trebuie sa castige putina experienta inainte sa o chemi la a doua sedinta pentru ca nu mi se pare ca te-a ajutat prea mult... pare pierduta , putin speriata si se vede ca unele pozitii sunt chinuite... dar nu e panica ... asa sunt toate modelele la inceput... e normal, nimeni nu s-a nascut invatat. MULT SPOR IN CONTINUARE , MULTE DECLANSARI CU SUCCES SI ASTEPT SA VAD CE MAI POSTEZI.... BAFTA

    RăspundețiȘtergere
  7. WOW!!!! So, nu o sa incep sa contracarez comentariile tale pentru ca:
    1. ar trebui sa explic aranjarea luminilor in parte si conditiile cadrului si va iesi un roman
    2 mie se par maxim de pertinente si utile.

    Multumesc pentru ca ai lasat un comentariu cu adevarat util dpdv fotografic, nu unul ce exprima doar parerea ochiului comun.

    P.S. editarea depinde de imaginatia, inspiratia, ochiul si gustul fiecaruia

    P.S. II - lasa un mail ca sa stiu si eu cu cine discut, pt ca as vrea sa dezvoltam cateva chestii

    RăspundețiȘtergere
  8. darius.onica@yahoo.com ... poti sa ma gasesti ori pe mail ori pe mess

    RăspundețiȘtergere
  9. Radu, sincer, in primul rand, inainte sa ma cauti vreau sa imi cer pubilc scuze ca am lovit asa de puternic in tine pentru ca daca e sa despici firul in patru fotografia este o arta si arta in definitia ei este atat de vasta incat nu prea se preteaza la astfel de critici referindu-ma acum la o paralela intre licenta poetica si licenta artistica.
    Doar ca fosta mea prietena, actuala amica cu modelul tau (si studente la aceeasi facultate de altfel) dupa ce a vazut pozele tale m-a cautat (logic din punct de vedere al interesului) si mi-a facut capul calendar sa ii fac si eu poze similare cu ale tale.Iar daca i-am spus ca nu pot in acel moment mi-a umplut si frigiderul si garajul pana la refuz in acelasi timp ridicandu-te pe tine si respectivul model in slavi ceea ce m-a scos din sarite la culme de unde a si rezultat carnatul ala de comentariu.
    Asadar inca o data mii de scuze si cu adevart felicitari pentru ca ai avut curajul si determinarea sa faci ceea ce eu nu am mai facut de muuuult timp ... sa iesi pe teren si efectiv sa te lupti cu locatie , lumina ambientala , model , carat de scule si etc. etc. etc.
    Mult spor in continuare si daca vrei sa ne auzim astept cu placere sa ma cauti...

    Cu drag,
    Darius Onica
    darius.onica@yahoo.com
    0725894299

    RăspundețiȘtergere
  10. Lasa-mi un id d mess fugarescule :D

    RăspundețiȘtergere
  11. andrei ai la contact datele, si pe fb...idu e ell_doctor

    RăspundețiȘtergere
  12. oau dle darius onica- vrei sa fii fotograf la nunta mea????

    RăspundețiȘtergere

Say what ever you feel